Aanmelden

Wij hebben twee vacatures voor de functies conciërge en managementassistent. Lijkt het je wat? Lees hieronder de vacaturetekst!

 

Conciërge Deventer Leerschool (+/- 25 uur per week)

Je start graag voordat de kinderen naar school komen. Zodat ons schoolplein in de binnenstad veilig en opgeruimd is. Daarna kijk je welke klusjes er gedaan moeten worden in de school. Die zijn er genoeg in het prachtige oude schoolgebouw. Gelukkig zie je het als een uitdaging om dit goed te onderhouden. Je hebt hart voor deze school en vindt het fijn om met de kinderen om je heen te werken. Je ondersteunt graag de docenten met allerlei klussen zoals het bijvullen van materialen of het op orde houden van apparatuur. 

 

De Deventer Leerschool (DLS) is op zoek naar:

Een conciërge die het fijn vindt om bij te dragen aan een prettige en veilige schoolomgeving van onze leerlingen. De leerlingen zijn het vertrekpunt voor ons handelen. Ben jij onze rots in de branding en help jij ons om onze leerlingen een fijne schoolperiode te bieden? 

Ieder teamlid kiest bewust voor het werken op de Deventer Leerschool en verbindt zich aan onze visie.

Wat bieden wij:

  • - Het werken in een bruisend en enthousiast team
  • - Delen van elkaars expertise
  • - Een leven lang leren


De DLS maakt deel uit van een Vereniging voor Primair Onderwijs, en is daarmee een ‘eenpitter’. De vereniging bestaat uit een (uitvoerend en toeziend) bestuur, directeur, leerkrachten, MR en ondersteunend personeel. 

Welkom bij een bevlogen team, dat onze leerlingen centraal stelt!

 

Jij

  • - Hebt minimaal mbo werk- en denkniveau. 
  • - Houdt van afwisselend werk.
  • - Bent hulpvaardig en proactief.
  • - Hebt twee rechterhanden die je graag uit de mouwen steekt.
  • - Hebt ervaring als conciërge.
  • - Vindt het leuk om met kinderen te werken.
  • - Hebt een pré als je handig bent met computers.

 

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal €2315 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 3 onderwijsondersteunend personeel) conform de CAO Primair Onderwijs. 

De aanstelling is in eerste instantie voor tot het einde van het schooljaar. Bij goed functioneren behoort een contract voor onbepaalde tijd hierna tot de mogelijkheden. 

Solliciteren
Je kunt tot en met 9
september 2020 reageren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “Sollicitatie conciërge Deventer Leerschool”. 

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 14 en dinsdag 15 september.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 


Informatie
Neem gerust contact op met Moreen Bijlsma, managementassistent, via tel.: 0570 61 68 01 

N.B. Om de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij de Deventer Leerschool in dienst komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze kosten worden vergoed.

 

Managementassistent Deventer Leerschool (32 uur per week)

Zo zou jouw dag er uit kunnen zien: je begint je dag door je te mail te checken op bijzonderheden. Een ouder belt om door te geven dat er een kind ziek is. Dit geef je direct door aan de docent. Je bent een bekend aanspreekpunt binnen de Deventer Leerschool. Je vindt het ook belangrijk om goed benaderbaar te zijn en te horen wat er speelt zodat je hierop kunt anticiperen. Vandaag ga je de aanmeldingen van nieuwe kinderen voor het volgende schooljaar verwerken. Daarna bereid je de stukken voor de teamvergadering voor, in samenwerking met de directeur. Na allerlei kleine andere taken waarmee je de docenten ondersteunt, sluit je je werkdag af door de maandelijkse nieuwsbrief voor ouders samen te stellen. 

 

De Deventer Leerschool (DLS) is op zoek naar:

Een managementassistent die het fijn vindt om bij te dragen aan een prettige en veilige schoolomgeving van onze leerlingen. De leerlingen zijn het vertrekpunt voor ons handelen. Ben jij onze rots in de branding en help jij ons om onze leerlingen een fijne schoolperiode te bieden? 

Ieder teamlid kiest bewust voor het werken op de Deventer Leerschool en verbindt zich aan onze visie.

Wat bieden wij:

- het werken in een bruisend en enthousiast team

- delen van elkaars expertise

- een leven lang leren


De DLS maakt deel uit van een Vereniging voor Primair Onderwijs, en is daarmee een ‘eenpitter’. De vereniging bestaat uit een (uitvoerend en toeziend) bestuur, directeur, leerkrachten, MR en ondersteunend personeel. 

Welkom bij een bevlogen team, dat onze leerlingen centraal stelt!

 

Jij

Ook dit jaar met dans en zang onder aanvoering van meester Enzo werd de Kinderboekenweek geopend.

Het thema: "Reis mee!"

Max Verstappen was ook van de partij.

Oproep van de burgemeester van Deventer, Ron König

 

Beste jongens en meisjes van de Deventer Leerschool,

heb je een vraag? Kijk dan snel naar dit filmpje in de link en stel jouw vraag aan onze burgemeester:

 

https://www.youtube.com/watch?v=AnqAdqhZCcM&feature=youtu.be

 

Surafel kreeg persoonlijk een antwoord op zijn vraag.

 

 

Deventer Leerschool in de media.

In de krant, op tv, facebook, twitter kom je ons ook tegen.

 

Vacature voor leerkrachten met ambitie op een school vol toekomstmuziek.

Lesgeven op de Deventer Leerschool is uniek. Je geeft les in een prachtig gebouw in het hart van historisch Deventer.

Kinderen en ouders werden vanmorgen in Dickens stijl ontvangen.

Dit weekend is er in de Deventer Binnenstad weer het Dickens festival. Als binnenstadschool kon de DLS niet achterblijven.

 

 

 

Dit schooljaar brengen alle groepen een bezoek aan woonzorgcentrum De Groote & Voorster in het centrum van Deventer.

Ook heeft het onderdeel koken van de Ontdekateliers in november daar plaatsgevonden. De bewoners hebben na hun middagdutje heerlijk genoten van al het lekkers.

Hoe doe je dat?

 

Jongeren kiezen nog te weinig voor een opleiding in de techniek. Maar waar ligt dat nou aan en hoe kunnen we het tij keren? Onderwijsinstellingen, kinderen, ouders én ondernemers gingen met elkaar het gesprek aan op zoek naar oplossingen en ideeën.

Er zijn meer vacatures dan ooit in de techniek en in de toekomst worden dit er alleen maar meer. Goed opgeleide vakmensen zijn én blijven dus belangrijk. Ook om de klimaatdoelstellingen te halen zijn veel technische mensen nodig. Maar hoe krijg je kinderen en jongeren warm voor techniek? En hebben ze eigenlijk wel een goed beeld van de banen in de techniek? Onderwijs, ondernemers, ouders én de jongeren probeerden onder leiding van gespreksleider Wim den Blanken, werkzaam bij het Etty Hillesum Lyceum, antwoord te vinden op deze vragen.

Invloed van ouders

De avond werd gehouden op initiatief van Cleantech Center Zutphen en maakt deel uit van Cleantech Tomorrow Tour. Cleantech Regio haakt dit jaar aan bij partners en netwerken die bijeenkomsten organiseren rondom een Wicked Problem. In dit geval: Hoe maak je jongeren warm voor een baan in de techniek.
Locatie van deze bijeenkomst was het Globe schoolrestaurant van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Kennis en antwoorden verzamelen was het uitgangspunt. Bijvoorbeeld op vragen als: Wanneer vinden keuzes plaats en welke factoren spelen daarbij een rol? Hiervoor zijn verschillende groepen geïnterviewd; Kinderen uit het basisonderwijs, jongeren van het voortgezet onderwijs, hun ouders, ondernemers en schoolbestuurders. En wat blijkt? Het werk van de vader en/of de ouders wordt door de kinderen als voorbeeld genoemd voor datgene dat hun keuze bepaalt. Ook vriendjes en de sociale context blijken van groot belang voor de kinderen/jongeren bij het bepalen van een vervolgopleiding.

Lekker slopen

In de dialoog tijdens de avond vertelden de kinderen dat ze meer techniek op de basisschool willen hebben. Lekker slopen en knutselen Daar ligt dus een taak voor het onderwijs. Organisator Martin Snijder van Aventus / Cleantech Center: ‘Ouders en ondernemers hebben de indruk dat kinderen techniek anders ervaren. Kinderen hebben volgens hen geen idee meer van de look and feel van techniek en materialen. Bij techniek denken kinderen aan computers en telefoons, maar techniek is zoveel meer dan dat. We moeten kinderen dus meer uitdagen en kietelen en ze meenemen en stimuleren in hun talenten.’

Vroeg beginnen

Tijdens de avond waren alle groepen unaniem: Techniek moet al beginnen op de lagere school. En ook de BSO kan meer aandacht geven aan techniek.

Gerdy Pusceddu-Smoes, directielid van Rensink Totaalonderhoud: ‘Techniek is niet sexy. Jongeren kiezen helaas nog te weinig voor een opleiding in de techniek en huidige initiatieven leveren te weinig op. Kinderen, en dus ook meisjes!, moeten op jonge leeftijd al kennis nemen van techniek in al zijn vormen, stages moeten goed ingericht worden en de publieke opinie moet veranderen. Fijn om tijdens de avond direct al met Dorien Tarmastin, directeur van de Deventer Leerschool, commitment uitgesproken te hebben. Want: techniek is leuk! Vakmanschap is geweldig!’

Publieke opinie

Zoals Pusceddu-Smoes al zegt; de beeldvorming en maatschappelijke opinie ten opzichte van techniek moet ook veranderen. Dit geldt in zekere mate ook voor het VMBO onderwijs. ‘Verbind daarom basisonderwijs en voorgezet onderwijs aan het VMBO en het VMBO op haar beurt aan het MBO. Laat de huidige techniekstudenten voorbeelden worden voor de kinderen op de basisschool of laat kinderen praktijklessen volgen op het MBO’, zijn zomaar wat mogelijkheden die werden aangedragen. Ook hierin ligt een rol voor de ouders. Zij stuwen nu regelmatig hun kind omhoog, maar een technische opleiding is net zo waardevol. Bovendien doet dit omhoog stuwen geen recht aan de werkelijke capaciteiten van hun kind. Daarom is het belangrijk dat ook ouders een ander beeld van techniek wordt aangeboden en dat zij ook inzien welke carrièremogelijkheden er zijn.

Met de ludieke actie waarbij het team afgelopen donderdagochtend ouders en leerlingen op het plein verwelkomde, hebben zij de (digitale) krant gehaald.